V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti vztrajala megla. Popoldne bo ob morju in v nižjih legah Primorske spet več nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem in jugovzhodu do okoli 11 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo dopoldne pretežno oblačno, prehodno bo možen rahel dež. Popoldne se bo oblačnost trgala. Sprva bo ponekod pihal jugozahodnik, ki se bo popoldne obračal v severnik, zvečer pa bo na Primorskem zapihala šibka do zmerna burja. V torek bo na Primorskem večinoma jasno, drugje bo sprva oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo. Hladneje bo.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je ciklon s središčem nad baltiškimi državami, nad jugozahodno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta valovi severno od Alp. Od zahoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo razjasnilo. Več oblačnosti bo ostalo v krajih vzhodno od nas in ponekod nad severnim Jadranom. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. V Alpah in Kvarnerju se bodo zvečer začele pojavljati rahle padavine.