Trener edine kanadske franšize v severnoameriški košarkarski ligi Nick Nurse je po tekmi povedal, da bi Anunoby lahko dosegel še več točk, če ne bi imel težav s prekrški, ki so zmanjšali njegovo minutažo.

LeBron James je ob domači zmagi Los Angeles Lakers s 112:104 proti New Orleans Pelicans dosegel tretjega trojnega dvojčka v sezoni. V statistiko je vpisal 22 točk, 14 podaj in 12 skokov ter s tem svojemu moštvu pomagal do šeste zaporedne domače zmage.

Moštvo Milwaukee Bucks je zmagalo šestič v zadnjih sedmih tekmah in Boston Celtics zadajalo tretji zaporedni poraz. Rezultat je bil 120:107 za Milwaukee, pri katerem je bil s 30 točkami najboljši strelec Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton je dodal 21 točk in devet skokov. Za domači Boston pa je Jaylen Brown, ki je tekmo začel na klopi, dosegel 21 točk.

Brooklyn Nets so po sedmih zaporednih zmagah tokrat izgubili. S 114:106 so jih na domačem terenu premagali Indiana Pacers, za katere je 27 točk dosegel Domantas Sabonis, 26, od tega 14 v zadnji četrtini, jih je dodal Victor Oladipo. Pri Brooklynu je izstopal novinec Rodions Kurucs, ki je dosegel 24 točk in postavil svoj mejnik v NBA.

Ob domači zmagi Chicago Bulls nad Orlandom Magic z 90:80 je Lauri Markkanen dosegel več kot tretjino točk, in sicer je dal 32 točk. Po tem, ko je pred dvema dnevoma ob porazu proti Netsom le šestkrat metal na koš, je tokrat igral odlično. »Bil je agresiven. Trudili smo se biti aktivni in mu zagotoviti prostor. Ko si tako velik in tako spreten, se lahko zgodijo dobre stvari,« je po tekmi o Markkanenu dejal njegov trener Jim Boylen.

Do zmage je prišel tudi Sacramento Kings, pri katerih je Buddy Hield v zadnji četrtini zadel štiri od svojih šestih trojk in tako izdatno prispeval k zmagi 102:99 nad Memphis Grizzlies. Skupno je sicer dosegel 28 točk. Zmagali so še Charlotte Hornets, Atlanta Hawks, San Antonio Spurs in Utah Jazz.

V noči na nedeljo bo znova na parketu slovenski športnik leta Luka Dončić, njegovo moštvo Dallas Mavericks bo gostovalo pri prvakih lige Golden State Warriors. Miami Heat, brez Gorana Dragića, ki okreva po poškodbi, pa bo gostil Milwaukee Bucks.