»Je miren. Čaka na svojo priložnost. Noben trenutek ni zanj prevelik. Tega pri novincih ne vidimo. Nikoli,« je za spletno stran eurohoops.net o Dončiću povedal Cuban.

Mladi Slovenec je bil na letošnjem naboru lige NBA izbran kot tretji, po menjavi je pristal v Dallasu, ki si ga je zelo želel. Dončić je takoj zablestel in je eden najbolj vidnih mladih košarkarjev v celotni ligi, po statističnem vidiku prvi kandidat za najboljšega novinca sezone.

Pred odhodom v ZDA je z Real Madridom osvojil evroligo, evropske izkušnje so za Dončića v ligi NBA zelo dragocene, meni Cuban.

»Pomembne so, ker je navajen igrati s starejšimi igralci. Naučil se je, kako igrati košarko in to je največje darilo: da si nadarjen tako kot je on in se naučiš igre. Poglejte košarkarsko izobrazbo otrok, ki začnejo v Evropi pri 11 letih, posebej v Sloveniji, ki je zelo košarkarsko naravnana. Če vzamemo naše najboljše otroke in jih pošljemo v Slovenijo po izobrazbo, bo liga tisočkrat boljša. Učijo se igrati košarko, naši fantje pa se učijo zbadanja nasprotnikov in se osredotočajo na atraktivne akcije.«