Ameriški tehnološki velikan, ki se postavlja s premijsko kvaliteto izdelkov in jih temu primerno tudi zaračuna, pravi, da se naprave upognejo zaradi procesa hlajenja kovinskih in plastičnih delov med izdelavo novih ipad projev. Pojavi se lahko pri obeh velikostih letošnje različice.

Pri Applu trdijo, da gre zgolj za kozmetično nevšečnost in da ukrivljena naprava ne bo delovala slabše. Prav tako trdijo, da se ukrivljenost s časom ne bo poslabšala. To je tudi razlog, zakaj pri podjetju vztrajajo, da ne gre za napako. Trditev pa ima lahko resne posledice za uporabnike. Na twitterju je mogoče zaslediti več primerov, ko so uporabniki želeli vrniti ukrivljeno napravo, pa so jim v Applovih uradnih prodajalnah povedali, da gre za poškodbo naprave in da potrebujejo Applovo dodatno garancijo AppleCare+. Je pa mogoče izkoristiti 14-dnevni rok od nakupa za reklamacije.

Cena letošnje različice ipada pro se sicer giblje od okoli 1500 evrov do okoli 2200 evrov. Pri takšnih cenah bi pričakovali nekoliko več občutka za oblikovno brezhibnost naprave. Podobna zgodba se je Applu sicer že zgodila. Leta 2014 so uporabniki namreč opazili, da se njihovi iphoni 6 plus radi zvijajo. Podjetje je naslednjo generacijo telefonov izdelalo iz drugega materiala, kasneje pa so se pojavile tudi težave z zasloni iphonov 6 plus. Te se pogosto pripisuje ravno ukrivljenosti naprav, Apple pa je zaradi tega uvedel tudi program za popravila težave.