Zmagovalec je bil v pravi drami znan šele v sedmem krogu kazenskih strelov, ko je Davida Ritticha ukanil J.T. Miller, po seriji zgrešenih oziroma ubranjenih strelov. Pred tem sta bila uspešna Victor Hedman za gostujoče strele in Sean Monahan za domače plamene.

V rednem delu so ljubitelji hokeja lahko videli osem zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi Steven Stamkos, ki je na svoji 700. tekmi zabil svoj 366. gol za drugo mesto na klubski lestvici najboljših strelcev. Pred njim je le še Vincent Lecavalier (383).

Boston Bruins je doma odpravil Anaheim Ducks s 3:1, Toronto Maple Leafs so bili s kar 6:1 boljši od Florida Panthers, Philadelphia Flyers pa je ugnala Nashville Predators z 2:1.

Do zmage tudi Pittsburgh in Vegas

Do domačih zmag so prišli še hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so ukanili Minnesota Wild (2:1), Columbus Blue Jackets, ki so bili boljši od New Jersey Devils (2:1), Vancouver Canucks, ki so premagali St. Louis Blues (5:1) in Vegas Golden Knights, ki so bili boljši od New York Islanders (4:2).

Zadnji Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo v soboto igral pri San Jose Sharks, ki je izgubil doma proti vodilni ekipi Zahoda Winnipeg Jets s 3:5.

Preostali izidi: Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings (1:4), Dallas Stars - Chicago Blackhawks (2:5), Arizona Coyotes - Montreal Canadiens (1:2).