Tragična prometna nesreča, v kateri je danes zjutraj v kraju Donje Međurovo silovit trk vlaka z avtobusom tega preklal na pol, je pretresla ne le Niš, temveč vso Srbijo, poročajo lokalni mediji. »Sedel sem v zadnjem delu avtobusa, videl nisem, sem pa slišal, kako je vlak razpolovil avtobus. Vsi so kričali, nekateri so jokali. Povsod je bila kri,« je za Blic verjetno enega najhujših trenutkov svojega življenja opisal 16-letni Dimitrije Jovanović, ki je bil na poti v šolo. Imel je srečo, da je bil v nesreči lažje poškodovan. Pet ljudi je umrlo, trije že na kraju nesreče, dva v bolnišnici med operacijo. Dve žrtvi sta bili stari petnajst let. Avtobus namreč vozi po poti, ob kateri stojita osnovna in srednja šola.

»Grozljivo je. Policisti jočejo, ko izpod vozil rešujejo trupla,« je priča povedala za Blic. Po okolici so razmetana oblačila, obutev, osebni predmeti. Nekateri so pomazani s krvjo. V niškem kliničnem centru, kamor so prepeljali 33 ranjenih, stanje opisujejo kot obsedno, podobno naj bi bilo kot v vojni. Deset ranjenih naj bi bilo v kritičnem stanju. V službo so poklicali vse razpoložljive zdravnike in drugo osebje. Po hodnikih tavajo očetje in mame, ki iščejo svoje otroke. Slišijo se kriki, jok, čutita se strah in obup.

Kako hud je bil trk, kažejo fotografije na pol preklanega avtobusa, pa tudi dejstvo, da se je del kompozicije vlaka iztiril. Vzrok nesreče uradno še ni znan, lokalni mediji pa poročajo o pomanjkljivi signalizaciji na nivojskem prehodu, kjer se križata železniška proga in cesta. Dodajajo, da na prehodu, kjer se je pripetila najhujša nesreča v zgodovini Niša, ni zapornic, naj pa bi bil označen s signalizacija s svetlobnimi prometnimi znaki.