Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 9 stopinj Celzija. V soboto bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na Primorskem pa tudi megleno in tam bo ponekod občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod po Sloveniji bo delno jasno. Pihal bo zahodni ali jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v zatišnih legah okoli -2, ob morju do 7, najvišje dnevne od 5 do 10 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ob morju in v nižjih legah Primorske bo predvsem popoldne lahko tudi nekaj nizke oblačnosti. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti megla. V ponedeljek bo dopoldne oblačno, prehodno bodo možne manjše krajevne padavine. Popoldne se bo oblačnost trgala. Sprva bo ponekod pihal jugozahodnik, ki se bo popoldne obračal v severnik, zvečer pa bo na Primorskem zapihala šibka burja.

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je majhna, prve stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Nadaljuje se večinoma suho vreme, le v četrtek je v gorah zapadlo od 3 do 10 centimetrov snega, na vzhodu pa skoraj nič. Stanje snežne odeje je zelo različno. Nasploh je snega malo, nekaj več le v visokogorju Julijskih Alp. V zatišnih legah je sneg večinoma mehak, na vetru izpostavljenih mestih ter v prisojah pa trd ali skorjast, marsikje močno spihan, tudi do kopne podlage. Omembe vredna snežna odeja se začenja med 1300 in 1500 metri.

Danes bo v gorah precej jasno, pod okoli 1400 metri pa, razen v vzhodnem delu naših gora, oblačno in megleno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v sredogorju Julijskih Alp in predvsem v zahodnem delu Kamniško Savinjskih Alp pa bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo zahodnik, ki bo popoldne slabel.

V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki pa bo imela bazo večinoma nad vrhovi. Pihal bo šibak do zmeren zahodni do severozahodni veter. V ponedeljek nas bo od severozahoda hitro prešla hladna fronta. Dopoldne bo oblačno in ponekod megleno, možne bodo prehodne rahle padavine. Zapihal bo severni veter in čez dan bo začel dotekati hladnejši zrak.

Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Veter bo prenašal sneg, ki je zapadel v četrtek, v zamete. Zaradi razmeroma visokih temperatur se bo snežna odeja nekoliko hitreje preobražala. Nevarnost snežnih plazov bo majhna, prve stopnje.