Med iskanimi sta tudi oče in sin, ki ju je minuli teden na letališču v Parizu opazila francoska policija. Ta je nanju postala pozorna, ko sta fotografirala letališče Charles de Gaulle.

Po opozorilih francoskih oblasti so nemške oblasti že v sredo zvečer okrepile varnostne ukrepe na letališču v Stuttgartu ter na letališčih Fridrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden in Mannheim. Iz notranjega ministrstva nemške zvezne dežele Baden-Wüttemberg so sicer sporočili, da nimajo nobenih dokazov o konkretni grožnji za letališča v tej nemški zvezni deželi.

Letalski promet poteka nemoteno

Kako dolgo bodo poostreni varnostni ukrepi v veljavi ni znano, letalski promet pa medtem poteka nemoteno, navaja dpa.

Podrobnosti o osumljencih naj bi nemški policiji sporočila tudi maroška tajna služba. Do dogodka prihaja dober teden po terorističnem napadu na božični sejem v Strasbourgu, ki je zahteval najmanj pet smrtnih žrtev. Strasbourg je od Stuttgarta oddaljen približno 150 kilometrov, na spletni strani poroča britanski BBC.

Policija je za nemško televizijo ARD potrdila, da so varnostne sile na nemških letališčih v pripravljenosti, časnik Bild pa je na spletu poročal, da naj bi poostreni varnostni ukrepi veljali na vseh 14 glavnih nemških letališčih.

Nemčija je bila leta 2016 tik pred božičem prizorišče terorističnega napada. Tunizijec Anis Amri je s tovornjakom zapeljal med množico na božičnem sejmu v Berlinu. Napad je zahteval 12 smrtnih žrtev, več deset jih je bilo ranjenih.