»Edino, kar imamo skupnega s Kardashianovimi, je to, da smo tri sestre,« je že večkrat ponovila 34-letna Huda Kattan, ženska, ki je s sestrama Alyo in Mono iz lepotnega bloga ustvarila milijardo dolarjev vreden posel. Sestre živijo v Dubaju, sicer pa so v Ameriki rojene Iračanke. Res jih od sester Kardashian-Jenner loči to, da svoje zasebno življenje skrbno skrivajo pred javnostjo. Vse so poročene, najslavnejša izmed sester Huda pa je letos začela objavljati fotografije svoje dvanajst let stare hčerke, letos pa se je tudi dogovorila, da bodo kljub vsemu snemali nekakšen facebook resničnostni šov o svojem življenju. Huda je sicer poročena trinajst let, soproga Chrisa Goncala pa je spoznala, ko ji je bilo vsega 16 let.

Huda Kattan se je za modo in lepotičenje zanimala že kot najstnica. Toda doštudirala je ekonomijo in se zaposlila v banki. Ko je zaradi recesije izgubila delo, se je odločila, da gre v Los Angeles in sledi svojim sanjam – šla je v šolo za ličenje. Ter ob tem začela pisati lepotni blog. Kmalu je imela tisoče sledilk, saj je bila ena prvih, ki je ženskam Bližnjega vzhoda ponudila instagramsko lepotičenje. Zdaj ima 30 milijonov sledilk, revija Time pa jo že nekaj let uvršča na sezname najvplivnejših ljudi na spletu. Leta 2013 je skupaj s sestrama odprla podjetje Huda Beauty, kjer prodaja ličila. Začela je z umetnimi trepalnicami, saj na trgu ni našla takih, ki bi ustrezale njeni obliki oči. Brez umetnih trepalnic pa ne gre niti v telovadnico. Poleg umetnih trepalnic so velik hit tudi različne šminke, seveda tudi umetni nohti, pred nekaj meseci pa je začela prodajati tudi parfume, a tako kot jih uporabljajo ženske na Bližnjem vzhodu – kot plasti vonjev. Huda Kattan prav nič ne skriva, da so njeni lepotni nasveti v prvi vrsti namenjeni arabskim ženskam oziroma, kot jih je opisala, »ženskam s tako kožo, kot jo imam jaz«. In ker je to izjemen trg, je poslovni uspeh sester Kattan popolnoma razumljiv.

In še zanimivost: Huda Kattan najbolj uživa, kadar na sebi preizkuša nenavadne lepotne postopke. Eden njenih najbolj gledanih videoposnetkov je bil, ko si je tako kot moški obrila obraz, ker naj bi bil to eden od postopkov, ki obnavljajo kožo na obrazu. Poleg tega, da odstranjuje obrazne dlake seveda. Trdi, da se še vedno redno brije vsako soboto zjutraj. Eden zadnjih čudnih lepotnih postopkov, ki jih je preizkusila na sebi, pa je bila maska iz placente, kar naj bi izjemno pomladilo kožo. Kot je zapisala, je občutek nagnusen, toda učinek neverjeten.