Poslancu Hasi so za 10 dni prepovedali vstop v parlament. Opozicija je sporočila, da je bila akcija poslanca v znak solidarnosti s študenti, ki so nedavno z jajci obmetavali stavbo ministrstva za izobraževanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Albanska opozicija je sicer doslej šest mesecev bojkotirala delo parlamenta

Bivši albanski predsednik in sedanji opozicijski poslanec Sali Berisha je na Facebooku po dogodku objavil, da so bila jajca "čestitke za božične in novoletne praznike (...), ki jih opozicija pošilja Ediju Rami".

Rama se je na dogodek nemudoma jezno odzval prek Twitterja: "Po mesecih bojkota so njihovi poslanci morali zapravljati čas v kurnikih s posiljevanjem kokoši in plenjenjem jajc". Dodal je, da je opozicija, namesto, da bi razpravljala o zahtevah študentov, sejo parlamenta sprevrgla v konflikt.

Albanski študenti se že več mesecev zbirajo na protestih v Tirani in zahtevajo znižanje šolnin, boljše razmere v študentskih kampusih ter reformo univerzitetnega študija. Albanska vlada je doslej odgovorila, da je pripravljena sprejeti njihove zahteve, a je najprej potreben dialog s protestniki.