Za Massija je Kranjčev uspeh v veliki meri pričakovan, saj po njegovem tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah že več let kaže vse nastavke za odmevne dosežke. Kot je pojasnil, je to videl tudi iz prve roke, ko je pred tremi leti v vlogi zunanjega svetovalca sodeloval s slovensko alpsko reprezentanco.

V sredo se je tako po njegovem mnenju trdo delo Kranjca le poplačalo: »Že takrat, ko sem jih jaz imel na pripravah je bil izredno dober, ima izredne predispozicije. Fant je zelo resen, perfekcionist, ima dobrega serviserja ... Vse skupaj je pripeljalo do tega pričakovanega rezultata,« je ocenil Massi.

Za italijanskega smučarskega strokovnjaka je zmaga v tako konkurenčni moški panogi sicer »nekaj izrednega«. Kranjčeva je šele druga zmaga slovenskih moških tekmovalcev v tej disciplini. To je uspelo Borisu Strelu, ki je pred Kranjcem prvo slovensko zmago v tej disciplini prismučal 15. decembra 1982 v Cortini d'Ampezzo.

Massi pohvalil delo trenerja Berganta

Kot je ocenil življenjski partner Mazejeve, najboljše slovenske smučarke vseh časov, se je v sredo za Kranjca vse skupaj sestavilo. Predvsem mu je uspelo podkrepiti odlično prvo vožnjo s še boljšo drugo vožnjo. »To je sigurno plod dobrega trenerskega dela, zato moram pohvaliti svojega bivšega sodelavca Klemna Berganta.«

Ob tem je poudaril pomen tega, da se Bergant znotraj slovenske reprezentance skoraj izključno posveča razvoju Kranjca. »Žan ima posebno ekipo. Ima individualno delo, ker se Bergant ukvarja skoraj izključno z njim. Smučanje je individualen šport, to je treba razumeti, brez individualnega pristopa na takšnem nivoju ne moreš zmagati,« je dejal.

Sredina dvojna zmaga slovenskih tekmovalcev v svetovnem pokalu alpskih smučarjev – poleg Kranjca je v ženskem superveleslalomu v Val Gardeni slavila Ilka Štuhec – je za Massija le potrditev fenomena športnih dosežkov na območju nekdanje Jugoslavije, še posebej Slovenije. »Slovenija je znova dokazala, da z minimalnimi sredstvi in minimalnim številom prebivalcev lahko naredi ogromno," je povedal.