»Še ena trojka, še ena trojka,« je donela dvorana v končnici tekme, potem ko je Gary Clark 2:42 minute pred koncem zadel 25. trojko. Gledalci so zahtevali rekord, ki ga je z uspešnim metom 31 sekund pred koncem Teksačanom zagotovil Michael Carter-Williams.

Najučinkovitejši v vrstah Houstona je bil s 35 točkami MVP zadnje sezone James Harden, ki je šestkrat zadel tudi izza črte za tri točke. Chris Paul je zadel petkrat, Gerald Green in Eric Gordon po štirikrat.

»Enostavno igramo bolje. Če imaš pravo vzdušje, delaš prave stvari na igrišču. Če ne, ne gre. Naša energija je prava in moramo jo obdržati,« je po po peti zaporedni zmagi Houstona dejal trener Mike D'Antoni, ki je na začetku sezone spoznal, da je treba ukrepati, saj ekipi ni steklo po načrtih.

Bolj napeto je bilo v Torontu, kjer je Fred VanVleet trojko dosegel 26,4 sekunde pred koncem za zmago Kanadčanov proti Indiani. Torontu je v drugem delu še lovil 17 točk zaostanka, a gledalci so vendarle videli preobrat vodilne ekipe lige. Za zmagovalce je Kawhi Leonard dosegel 28 točk, Pascal Siakam jih je dodal 17. Med najbolj zaslužnimi za preobrat pa je bil prav VanVleet, ki je devet od svojih 11 točk dosegel v zadnji četrtini tekme.

Houston : Washington