Svoje izkušnje in veščine bo danes v okviru projekta Centra za kreativnost, ki deluje pri MAO, delila z udeleženci individualnih delavnic ter na predavanju ob 18. uri, ki je odprto za javnost. Ob 20. uri bo sledilo odprtje razstave njenih izdelkov - prvič bomo lahko v Sloveniji videli nekaj kosov njenega pohištva, v katerega trenutno usmerja svojo ustvarjalno energijo. Večer se bo zaključil z nastopom DJ-ke slovenskega porekla Yasmine Dexter aka Pandora´s Jukebox.

Uspeh z lastno blagovno znamko

Lara Bohinc je domači javnosti znana kot ustvarjalka, ki je uspela v tujini. Po študiju industrijskega oblikovanja na ALUO v Ljubljani je šolanje nadaljevala na Royal College of Art v Londonu (MA), kjer se je specializirala za nakit in kovine. Z izvirnostjo in trdim delom ji je kmalu uspelo nekaj, o čemer mnogi oblikovalci le sanjajo, saj se je uveljavila z lastno blagovno znamko, poimenovano Lara Bohinc.

Ob zaključku študija je prejela nagrado britanskega modnega sveta (British Fashion Council) in osnovala lastni studio. Postala pa je tudi edina slovenska oblikovalka, ki je članica Reda britanskega imperija (MBE). Poleg razvoja lastne blagovne znamke nakita je sodelovala z uveljavljenimi luksuznimi znamkami, kot so Montblanc, Gucci, Costume National, Lanvin, Exte, Guy Laroche, Marcus Lupfer, Julien Mcdonald ter Cartier, s katerim je sodelovala več kot desetletje.

Preusmeritev v oblikovanje pohištva

Pred letom in pol je začela ustvarjati pod imenom Bohinc Studio, v tem obdobju pa se je tudi popolnoma odmaknila od nakita in se posvetila oblikovanju pohištva, zlasti klubskih miz in stolov. Kolekcijo dopolnjujejo tudi predmeti za dom, kot so svetila, vaze in ogledala. Nekaj kosov bo na ogled na priložnostni razstavi, ki bo odprta po Larinem večernem predavanju, to pa bo tudi prvič, da si bomo lahko pohištvo Bohinc Studia ogledali v Sloveniji.