Današnja tekma v Abu Dabiju je bila ponovitev finala klubskega svetovnega prvenstva izpred dveh let v Jokohami na Japonskem, ko je Real Madrid po podaljških zmagal s 4:2, hat-trick pa je dosegel Cristiano Ronaldo. Po njegovih stopinjah je v Združenih arabskih emiratih šel Gareth Bale, ki je proti japonski Kašimi prav tako dosegel tri gole in je bil najzaslužnejši za prepričljivo Realovo zmago. Reprezentant Walesa je v predzadnji minuti prvega polčasa kronal veliko terensko premoč kraljevega kluba (posest žoge v odstotkih 63:37) ter po strelu z leve strani in odbiti žogi od desne vratnice v gol poskrbel za minimalno vodstvo Špancev z 1:0.

Kašima, ki na letošnjem klubskem SP igra brez petih članov standardne začetne enajsterice, je dokončno potonila na začetku drugega polčasa, njen krvnik pa je bil učinkoviti Bale. V 53. minuti je spretno izkoristil napako japonske obrambe in povišal na 2:0, dve minuti pozneje pa je mojstrsko streljal z leve strani in zadel nasprotni kot Kašiminega gola za vodstvo s 3:0. Častni gol za zmagovalce azijske lige prvakov je v 78. minuti dosegel Šuma Doi, brazilski sodnik pa ga je priznal šele po ogledu s tehnologijo VAR. Za dodatno zanimivost je v uvodni minuti sodnikovega podaljška poskrbel mladi Realov navijač, ki se je izmuznil varnostnikom, stekel na igrišče in prijateljsko objel svojega idola Marcela.

Junak Realovega uspeha proti Kašimi je bil trikratni strelec Gareth Bale, ki pa se je diplomatsko izogibal nazivu najboljšega igralca tekme v Abu Dabiju. »Ni pomembno, kdo je bil najboljši na igrišču in kdo je dosegal gole. Pomembna je zgolj zmaga kolektiva, nikakor pa ne posameznika. Vedeli smo, da bo Kašima, ki je zelo kakovostna ekipa, na polno napadla od prve minute, vendar smo uspešno ustavili njene nalete. Drži, da sem igral na levi in desni strani, vendar vedno počnem to, kar od mene zahteva trener,« je razplet polfinalnega dvoboja z Japonci komentiral Gareth Bale. Na vprašanje o razpletu velikega finala je dodal: »Če bomo tudi proti Al Ainu ponovili igro s tekme proti Kašimi, imamo seveda zelo velike možnosti za uspeh.«

Real, ki je v zadnjih štirih letih kar trikrat postal klubski svetovni prvak (tri tovrstne lovorike ima tudi Barcelona), ima v sobotnem finalu priložnost, da s četrto zmago (tretjo zaporedno) postane absolutni rekorder v tem tekmovanju, ki letos doživlja že 15. izvedbo. V soboto ob 14.30 se bosta za tretje mesto pomerila River Plate in Kašima, ob 17.30 pa v velikem finalu domači Al Ain in Real Madrid.