Košarkarji Dallas Mavericks so izgubili tretjo zaporedno tekmo. Vodilna ekipa zahodne konference Denver Nuggets je bila v domači dvorani premočna za gostujoče Teksašane, ki so s 15 zmagami in 14 porazi tik pod mejo končnice. Dallas si s Houstonom deli deveto mesto v razvrstitvi Zahoda.

asd

Izjemno tekmo je imel srbski center Nikola Jokić, ki je bil najboljši strelec obračuna z 32 točkami, ob tem pa je vpisal 16 skokov, dobro je podajal tudi Jamal Murray, na koncu je zbral 15 asistenc, največ v karieri, ob tem je imel na računu še 22 točk. Denver je niz nepremaganosti pod domačima obročema podaljšal na sedem zmag.

Denver je z 21 zmagami in devetimi porazi vpisal najboljši start v sezono na uvodnih tridesetih tekmah. Tako dobra je bila franšiza iz Denverja na začetku sezone 1976/77. »Gre nam dobro. Moramo ostati lačni zmag. Lahko smo še boljši,« je po tekmi menil Jokić.

Nad dobrimi predstavami Denverja ni presenečen trener Michael Malone. Prepričan je, da so se v prejšnji sezoni zaradi neigranja v končnici igralci dobro spočili in napolnili baterije za tekme, ki so pred njimi. »V slačilnici je veliko zabave. Zmagovanje je super, upam, da tako nadaljujemo,« je povedal Malone.

Pri gostih iz Dallasa je ob Dončiću blestel še Harrison Barnes s 30 točkami. Dallas naslednja tekma čaka v petek v jutranjih urah po slovenskem času, ko bodo gostovali pri Los Angeles Clippers.

Trener Dallasa Rick Carlisle je imel veliko pripomb na igro svojih igralcev v obrambi: »Naša obramba je očitno lahko bolj tesna. Do nekaj metov so prišli sami, nekaj napak je bilo povsem naših. Moramo graditi na pozitivnih stvareh, izboljšati pa moramo obrambo in skok."

Dallas naslednja tekma čaka v petek v jutranjih urah po slovenskem času, ko bodo gostovali pri Los Angeles Clippers.

Brooklyn je s 115:110 premagal Los Angeles Lakers in niz zmag podaljšal na šest. Pri zmagovalni ekipi je dvojni dvojček - 22 točk in 13 asistenc – dosegel D'Angelo Russell, ki ga je na naboru leta 2015 kot drugega izbral prav tokratni tekmec iz Los Angelesa. Pri jezernikih je LeBron James tekmo končal pri 36 točkah, 13 skokih in osmih asistencah.

Nekdanji klub Jamesa Cleveland je prišel do komaj osme zmage v sezoni, z 92:91 je premagal Indiano, odločilni koš ob zvoku sirene je dal Larry Nance Jr. Pri Clevelandu je bil najboljši strelec Rodney Hood s 17 točkami, pri Indiani, ki sicer na vzhodu zaseda tretje mesto, jih je prav tako 17 dal Domantas Sabonis.

Atlanta je s 118:110 porazila Washington. Za čarovnike iz ameriške prestolnice je Bradley Beal prispeval dvojni dvojček z 29 točkami in 10 skoki. Pri Atlanti je dvomestno številko točk doseglo sedem košarkarjev, John Collins je bil med njimi z 20 točkami najboljši.