Za slovenskim košarkarskim asom je naporen teden, v katerem je na parket stopil kar štirikrat. Ker s posameznimi potezami navduši praktično na vsaki tekmi, večje število tekem tudi nam predstavlja večji izziv, da vam v pregledu postrežemo z najbolj pomembnimi in najlepšimi akcijami.

Košarkarkarji Dallasa so v preteklem tednu prekinili niz 11 zaporednih zmag na domačem parketu. V napornem tednu so odigrali tri domače tekme, niz neporaženosti pa prekinili prav na zadnji tekmi proti Sacramentu. Zelo prepričljivo so delovali na prvi domači tekmi, v kateri so suvereno odpravili Orlando. Trener Dallasa je tako že med tekmo lahko odpočil svoje zvezdnike, ki so na klopi presedeli večino drugega polčasa, med njimi tudi Dončić, kar seveda ni čudno glede na ritem tekem, ki je sledil. Vseeno pa so številni mnenja, da bi naš košarkarski as, ki je imel do trenutka, ko je zapustil parket, v statistiki vpisanih sedem točk, 11 skokov in devet podaj, na parketu moral ostati še nekaj minut, da bi mu uspelo doseči trojnega dvojčka, s čimer bi postal najmlajši košarkar, ki bi mu to uspelo v zgodovini lige NBA. Za tak dosežek ima sedaj časa še dober mesec.

Blokada in čestitke samemu sebi

Že dan po prepričljivi zmagi nad Orlandom, so košarkarji Dallasa znova igrali na domačem parketu, Luka pa je bil znova eden ključnih igralcev, da so nadaljevali niz neporaženosti na domačih tleh. Na tekmi je najbolj navdušil v prvini, ki naj bi bila njegova najslabša. Številni kritiki namreč pravijo, da ima še veliko rezerv pri obrambnih nalogah. Še enkrat več je pokazal, da se hitro uči in navdušil s fenomenalno blokado, ki jo je podelil še enemu novincu v ligi Traeju Youngu, ki je bil sicer izbran s strani Dallasa, nato pa bil zamenjan ravno z Dončićem, Young pa je postal član Atlante. Morda je tudi to dejstvo Luki dalo dodatne moči za visok skok in pravo »banano«, s čimer je Youngu jasno dal vedeti, da je on gospodar parketa v American Airlines areni.

Na isti tekmi je Luka poskrbel za še eno potezo, ki je postala hit družbenih omrežij. Ob koncu tekme, ko je že kazalo na zmago Dallasa, so košarkarji zadovoljno že odhajali na minuto odmora. Kot pravi timski igralec pa je Luka ob robu igrišča počakal na soigralce, jih pohvalil in potrepljal po ramenih. Ko je šel mimo še zadnji igralec, si je t. i. petke zaželel tudi sam, ker mu je igralec ni namenil, pa si jo je na prikupen način podaril sam sebi.

Luka priča zgodovinskemu trenutku Dirka Nowitzkega

Naporen ritem je košarkarjem Dallasa prišel do živega na tekmi proti Phoenixu, kjer so doživeli nepričakovan poraz, tudi naš košarkarski velemojster na tej tekmi ni blestel. Zato pa je bilo veliko pozornosti namenjene njegovemu soigralcu in enemu najboljših evropskih košarkarjev vseh časov Dirku Nowitzkemu, ki se je vrnil prvič po poškodbi kolena. S tem nastopom je postavil nov rekord lige, saj 41-letni Nemec preživlja že 21. zaporedno sezono v dresu istega kluba, kar je tudi rekord lige. Pred tem si je rekord delil z nekdanjim zvezdnikom Kobejem Bryantom, ki je 20 sezon igral v dresu Los Angeles Lakers.

Na zadnji tekmi tedna so Dončić in druščina nato morali priznati premoč tudi na domačem parketu, čeprav je slovenski as blestel na parketu z 28 točkami, kar pa naposled vendarle ni bilo dovolj za nadaljevanje fantastičnega niza zmag. Dončić je imel namreč zelo malo pomoči soigralcev, medtem ko so pri gostih ekipno blesteli vsi igralci.

V kolikor vam je naša ideja všeč, vas prosimo, da sodelujete v anketi na desni strani. Ob morebitnemu pozitivnemu odzivu vam bomo tedenski pregled iger Dallasa in Luke Dončića pripravili vsak teden, za branje pa bo rubrika na voljo v ponedeljek ali torek dopoldan.