Projekt že dolgo dviguje prah zaradi očitkov, da bo stran cenzurirala iskalne rezultate, da med njimi ne bi našli vsebin, ki so povezane s Pekingu neljubimi temami. Prav tako so se omenjale skrbi glede varovanja osebnih podatkov uporabnikov in vsebin, ki jih na strani iščejo. Eden od prototipov naj bi namreč povezoval iskanja in telefonske številke uporabnikov.

Nezadovoljstvo z razvojem iskalnika je sprožilo tudi interno vojno v Googlu. Prejšnji mesec je skupina okoli 200 zaposlenih pri Googlovem krovnem podjetju Alphabet podpisalo peticijo za prekinitev razvoja iskalnika. Zaposleni so sicer že poleti podpisali peticijo za več transparentnosti glede projekta. Nekaj jih je tedaj tudi protestno zapustilo podjetje. Po drugi strani je bil projekt med prioritetami Googlovega vodstva, tudi izvršnega direktorja Sundarja Pichaija.

Kot je uspel izvedeti portal The Intercept, je Google razvoj Dragonflyja naposled moral zaustaviti, ker so člani Googlove ekipe, ki je odgovorna za vprašanja zasebnosti, dali rdečo luč sistemu za analizo podatkov, ki so ga uporabljali pri razvoju iskalnika.

Razplet so medtem pozdravili v številnih nevladnih organizacijah, med drugim tudi pri Amnasty International. Je pa glavni tajnik slednjega Kumi Naidoo izrazil razočaranje, da je Google projekt prekinil zaradi težav v fazi razvoja, ne pa zaradi skrbi za človekove pravice. Prek twitterja je še zapisal: »Slišali smo, da je Google končno opustil Dragonfly. Če je to res, novico pozdravljamo, a projekta nikdar ne bi smeli zagnati. Google bi moral svojo zajetno platformo izkoriščati za širjenje svobode izražanja, ne pa pomagati vladam, da jo omejujejo.«