Racmani iz Anaheima, ki so edini naslov prvakov lige NHL osvojili konec sezone 2006/07, trenutno zasedajo drugo mesto v razvrstitvi pacifiške skupine, v razvrstitvi zahodne konference pa so s 43 točkami na četrtem mestu, takoj za vodilno trojko Winnipeg, Calgary, Nashville s 46 točkami.

Pittsburgh je povedel v prvi tretjini z goloma Jevgenija Malkina in Bryana Rusta, a so rački že v drugi tretjini poskrbeli za preobrat. V polno so zadeli Adam Henrique, Ondrej Kase in Kiefer Sherwood, končni izid je v zadnji tretjini postavil Ryan Getzlaf. To je bila že deveta zmaga Anaheima na zadnjih desetih tekmah.

Medtem ko gre Anaheimu odlično pa so mestni rivali iz Los Angelesa prikovani na zadnje mesto ligaške razpredelnice. Kralji, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, bodo komaj dvanajsto zmago v sezoni lovili na domačem ledu proti gostom iz Winnipega v sredo v jutranjih urah po slovenskem času.

Ponedeljkov večer onstran Atlantika je postregel s še štirimi obračuni. Hokejisti Columbus Blue Jackets so odpravili lanske finaliste Vegas Golden Knights z 1:0, moštvo Montreal Canadiens je doma moralo priznati premoč Boston Bruins z 0:4.

Kosmatinci se lahko zahvalijo odličnim obrambam slovaškega vratarja Jaroslava Halaka, ki je zaustavil 22 strelov Montreala ter tretjič v tej sezoni na tekmi ni spustil v mrežo niti enemu ploščku. Halak je vpisal svoj še 45. karierni shutout.

Druga kanadska ekipa Ottawa Senators je bila uspešnejša na domačem ledu ter je slavila po podaljšku s 4:3 proti Nashville Predators.

Nashville je skoraj pripravil popoln preobrat, plenilci so nadoknadili zaostanek treh golov ter izsilili podaljšek, v katerem pa je zmaga ostala doma po zaslugi zmagovitega gola Thomasa Chabota, ki je bil uspešen po 21 sekundah podaljška.

Colorado Avalanche je bil doma slabši od New York Islanders z 1:4.