Četrti paralelni veleslalom v zgodovini svetovnega pokala (vsi v Alti Badii) je dobil četrtega zmagovalca: za Norvežanom Kjetilom Jansrudom (2015), Francozom Cyprienom Sarrazinom (2016) in Švedom Mattsom Olssonom (2017) je danes slavil Avstrijec Marcel Hirscher, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala. Hirscher je v finalu za svojo 62. zmago v svetovnem pokalu, s čimer se je na tretjem mestu izenačil z rojakinjo Annemarie Möser - Pröll, za 14 stotink sekunde premagal Francoza Thibauta Favrota, tretji pa je bil še en Francoz, Alexis Pinturault, ki je bil v malem finalu za 18 stotink hitrejši od Olssona.

Med 32 tekmovalci je bil Žan Kranjec edini Slovenec, izpadel pa je že v prvem krogu. Tako kot lani je bil za Kranjca tudi tokrat usoden leto dni starejši Avstrijec Stefan Brennsteiner. Kranjcu je po prvi vožnji dobro kazalo, saj je Brennsteinerja, ki je storil veliko napako, prehitel za 31 stotink sekunde. Toda na drugi progi je bil Slovenec precej počasnejši in je zaostal za 18 stotink ter na četrtem paralelnem veleslalomu dosegel svojo najslabšo uvrstitev – 29. mesto (pred tem 26., 13. in 21.) »Predvsem na startu oziroma do prvih, drugih vrat je najbolj izgubljal. Prvo vožnjo je dobil, res pa je, da je bila rdeča proga precej hitrejša kot modra. Potem je imel na modri progi na skoku težave, tako kot večina tekmovalcev. Na rdeči progi bi si moral narediti več zaloge, če bi želel napredovati,« je po tekmi dejal glavni trener Klemen Bergant.

Ilka Štuhec druga in šesta

Ker proga Saslong v Val Gardeni prvič gosti ženske tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju, je bila Ilka Štuhec na današnjem treningu smuka s številko 1 prva, ki se je spustila po znameniti progi v italijanskih Dolomitih. Mariborčanka je bila zelo hitra. Dolgo časa je kazalo, da bo dosegla najhitrejši čas na 2165 metrov dolgi progi s 540 višinskimi metri razlike. S startno številko 15 je bila za dve stotinki hitrejša Avstrijka Ramona Siebenhofer.

Danes so organizatorji izpeljali dva treninga smuka in tudi na drugem sta se za prvo mesto pomerili Avstrijka in Slovenka. Ilka Štuhec in Ramona Siebenhofer sta znova krojili razplet pri vrhu, najhitrejša pa je bila Čehinja Ester Ledecka. Današnji smuk, ki bo nadomestil odpadlega iz Val d'Isera, bo ob 12.30. V sredo bo v Val Gardeni še ženski superveleslalom (11.30). V tej sezoni sta bili dve ženski smukaški preizkušnji, obe v Lake Louise. Spomnimo, da je Ilka Štuhec na prvem dosegla šesto mesto, kar je njena najboljša uvrstitev po vrnitvi zaradi poškodbe, na drugi preizkušnji pa je bila 14. Na dveh superveleslalomih v tej sezoni je bila deseta in 14.

Iz ameriškega tabora prihajata dve aktualni vesti. Prva je, da je Lindsey Vonn napovedala, da se bo januarja vrnila na tekme svetovnega pokala. Vodja ameriške reprezentance Paul Kristofic sporoča, da Lindsey Vonn uspešno okreva po novembrskem padcu in da naj bi tekmovala 12. in 13. januarja v St. Antonu. Druga vest je, da bo Mikaela Shiffrin izpustila obe preizkušnji v hitrih disciplinah v Val Gardeni. V Lake Louisu in St. Moritzu je dobila oba superveleslaloma v tej sezoni.