Glavna finančna direktorica Alphabeta in Googla Ruth Porat je pojasnila, da nameravajo v četrti West Village na Manhattnu najeti večjo poslovno stavbo, ki bo središče kampusa. Ta se bo sicer razprostiral na okoli 160.000 kvadratnih metrih površine.

Nov kampus naj bi zaživel leta 2020 in bo znan kot Google Hudson Square, poroča francoska tiskovna agencija AFP. »V New Yorku je še naprej širok nabor različnih talentov. To nas je leta 2000 pripeljalo v mesto in to nas tu tudi zadržuje,« je dejala Poratova.

Alphabet trenutno v New Yorku zaposluje 7000 ljudi. Poratova je pojasnila, da so naložbe podjetja v New Yorku velik del njihovih prizadevanj za rast in ustvarjanje delovnih mest v ZDA. Nova naložba bo stala v bližini reke Hudson.

Prejšnji mesec je načrte o novi naložbi v New Yorku razkril Amazon, ki namerava drugi sedež družbe razdeliti na dva dela, in sicer v soseski Long Island City v newyorški četrti Queens in predel Crystal City v Arlingtonu nedaleč od Washingtona.

Večjo naložbo je prejšnji teden razkril tudi Apple, ki je v luči širitve napovedal gradnjo milijardo dolarjev vrednega kampusa v Teksasu.