Gajin svet je sodobna in dinamična družinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Protagonistka filma je enajstletna Gaja (Tara Milharčič), ki s svojim pogumom, neposrednostjo, odločnostjo in iskrenostjo, kot Pika Nogavička sodobnega časa, stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih preprek.

Film opisuje težave, s katerimi se v sodobnem svetu srečujejo otroci in njihovi starši, od ločitve staršev, odtujenosti v družini do nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

V glavnih vlogah poleg Tare Milharčič in mladih igralcev Anžeta Gorenca, Neže Smolinsky in Gitice Jakopin nastopajo še Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Lotos Šparovec, Primož Pirnat in drugi.

Film prejel več nagrad

Film je najprej navdušil žirijo festivala filmov za mlade Buzz@teen, ki je potekal kot del filmskega festivala v Motovunu, in prejel glavno nagrado v mednarodni konkurenci celovečernih filmov za otroke in mlade, nato je navdušil še otroško žirijo letošnjega filmskega festivala v Sarajevu, ki ga je razglasila za svoj najboljši film. Na letošnjem Festivalu slovenskega filma je prejel Vesni za posebne dosežke ter za masko (Nataša Sevčnikar). Oktobra je film prejel prvo zlato rolo za preseženih 25.000 gledalcev, so zapisali v Koloseju.