Po napadu na izraelske vojake prejšnji teden je 27-letni Jair Netanjahu objavil poziv "k maščevanju njihove smrti", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

»Nikoli ne bo miru s temi pošastmi v obliki moških, ki sami sebe se od leta 1964 imenujejo 'Palestinci',« je zapisal v prvi objavi.

V drugi objavi pa je zapisal: »Nikoli ne bo miru, dokler: 1. Vsi Judje ne zapustijo izraelske dežele. 2. Vsi muslimani ne zapustijo izraelske dežele. Bolj všeč mi je druga možnost.«

Obe objavi je Facebook izbrisal, zato se je mlajši Netanjahu pritožil v drugi objavi, kjer je zapisal, da skuša to družbeno omrežje »zapreti usta edinemu mestu, kjer imamo pravico izraziti svoje mnenje«.

»Hamas, Hezbolah in iranski režim imajo uradne strani na Facebooku. Obstaja tudi neskončno strani, ki pozivajo k uničenju Izraela in uboju Judov,« je dodal.

Na svojem profilu na Twitterju je nato pozno v nedeljo sporočil, da mu je Facebook za 24 ur blokiral račun.

Jair Netanjahu je že v preteklosti polnil naslovnice izraelskih časnikov zaradi potovanj z varnostniki in vozniki, ki jih financirajo izraelski davkoplačevalci, poroča dpa. Lani pa so ga kritizirali, ker je na svoji strani na Facebooku objavil antisemitsko risanko o ameriškem filantropu madžarskega rodu Georgeu Sorosu.