Francija je osvojila deseto jubilejno kolajno na velikih turnirjih. Na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016 je osvojila srebrno kolajno, na svetovnih prvenstvih je bila dvakrat zlata (Hrvaška 2003 in Nemčija 2017) ter trikrat srebrna (Danska in Norveška 1999, Kitajska 2009 in Brazilija 2011), na evropskih prvenstvih pa je trikrat osvojila odličje bronastega leska (Danska 2002 ter Švedska 2006 in 2016).

Najbolj koristna igralka (MVP) letošnjega zaključnega turnirja je Rusinja Ana Vjahireva, najboljša obrambna igralka pa Nizozemka Kelly Dulfer. V idealni postavi turnirja so vratarka Amandine Leynaud (Francija), krilni igralki Carmen Martín (Španija) in Majda Mehmedović (Črna gora), zunanje igralke Alicia Stolle (Nemčija), Stine Bredal Oftedal (Norveška) in Noemi Hafra (Madžarska) ter krožna napadalka Crina Pintea (Romunija).

Slovenija je na letošnjem zaključnem turnirju v Franciji osvojila končno 13. mesto. V skupinskem delu je premagala Rusijo in izgubila proti Franciji in Črni gori.