Kot so sporočili zdravniki, je njegovo stanje stabilno, bo pa še nekaj časa ostal na intenzivni negi bolnišnice v Luzernu, kamor so ga pripeljali po prvi pomoči na progi.

»Marc komunicira z zdravniki in sorodniki. Ima hude bolečine, a poškodbe vendarle niso tako resne, kot je sprva kazalo. Najbolj važno je, da nima nevarnih poškodb glave in hrbtenice, tako da padec resnejših posledic na srečo ne bo pustil,« so sporočili s švicarske zveze.

Tridesetletni Gisin je na kameljih grbinah proge Saslong pri hitrosti več kot sto kilometrov na uro prekrižal smučke, nato ga je vrglo v zrak, ob pristanku je padel na bok in z desno stranjo glave udaril v trdo snežno površino.

Videlo se je, da je izgubil zavest, saj je negiben obležal na snegu. Poškodovanega so v dolino po 20 minutah prepeljali s helikopterjem. Prekinitev je trajala pol ure.

Gisin je imel že pred tem veliko težav s poškodbami, leta 2015 je imel po padcu v Kitzbühlu poškodbe možganov, leta 2012 pa si je v Crans Montani strgal križne vezi, obe poškodbi sta zahtevali daljšo odsotnost s tekem.