Los Angeles je zaostajal z 0:2 in 1:3, a se je rešil v podaljšek, potem ko je v zadnji tretjini izenačil Alex Iaffalo.

Vratar domačih Matt Murray je po enomesečnem premoru zaradi poškodbe spet zaigral, izkazal se je z 38 obrambami, v napadu pa je gol proti nekdanjim soigralcem dosegel Tanner Pearson, preostala dva v rednem delu za Pingvine sta dodala Matt Cullen in Bryan Rust. Pri poražencih je po podaji Kopitarja zadel Jake Muzzin, za drugi gol pa je poskrbel Matt Luff. »Fantje si res želijo zmage, porazi gredo vsem pošteno na živce. Verjamem v svojo ekipo, danes nam ni uspelo, toda trdo smo se borili,« kljub novemu porazu ni obupal strateg kraljev Willie Desjardins.

Za Kralje je to četrti zaporedni poraz, naslednjo tekmo bodo igrali 19. decembra doma proti Winnipegu. Poleg tekme v Pittsburghu se je še pet tekem končalo po podaljšku ali kazenskih strelih. Daniel Sprong, novinec v ekipi Anaheima, je za svoje novo moštvo dosegel določilni gol v podaljšku proti Columbusu.

Še uspešnejši je bil Aleksander Barkov; za Florido je na tekmi proti Torontu dosegel "hat-trick", pri čemer je bil zadnji gol tudi odločilni v podaljšku. Junak newyorških otočanov pa je bil Mathew Barzal - dosegel je dva gola za zmago proti Detroitu, najprej izenačujočega v zadnji tretjini, potem pa je bil še edini uspešen pri kazenskih strelih.

Ruski zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin je dosegel 29. gol v sezoni in niz tekem z vsaj eno doseženo točko podaljšal na 14, kar je najdaljši takšen niz v karieri, na koncu je njegova ekipa premagala Buffalo po kazenskih strelih s 4:3.