»Mick je v administraciji opravil izjemno delo,« je Trump zapisal v tvitu. »Veselim se dela z njim v tej novi vlogi, ko bomo še naprej delali Ameriko spet veliko!« je dodal. »Da veste, bilo je veliko ljudi, ki so želeli biti šef kabineta Bele hiše. Mick M bo dobro opravil delo!« je zapisal.

Neimenovani visoki predstavnik ameriške administracije je za AFP povedal, da je Trump izbral nekdanjega predstavnika Južne Karoline Mulvaneyja, »ker mu je všeč, ker se razumeta«.

Položaj je Trump najprej ponudil Nicku Ayersu, ki trenutno vodi kabinet ameriškega podpredsednika Mika Pencea, a je ta odklonil ponudbo in napovedal slovo od Washingtona.

Kot je pred dnevi sporočil Trump, se šef kabineta Bele hiše, general John Kelly do konca leta poslavlja s položaja. Upokojeni general je prišel v Belo hišo julija lani, da naredi red, kar mu je deloma uspelo, vendar je pri tem stopil na veliko žuljev, med drugim na Trumpove.

Kelly je zadnji v dolgi vrsti menjav visokih uslužbencev Bele hiše. »John bo ostal do konca leta. Je velik patriot in rad bi se mu osebno zahvalil za njegovo delo,« je v petkovem tvitu še zapisal ameriški predsednik.