Aleš Pulko, predsednik zbornice, je v uvodnem nagovoru med drugim poudaril: »Današnji večer prikazuje zgodovino obrti in podjetništva v mestu, ki ste jo ustvarili naši jubilanti in drugi člani. Pogled v prihodnost je z mojimi očmi izjemno pozitiven, saj je v vas, ki boste tudi v prihodnje gradili dodano vrednost mesta in regije, zbranega veliko poslovnega potenciala. Zbornica je tista, ki je doslej pomagala ustvarjati bolj prijazne pogoje za vaše delovanje, v prihodnje pa si bomo ob tem, kar že počnemo, dodatno prizadevali za večji poudarek posredovanju znanj in veščin, ki jih člani potrebujete za pravilno dolgoročno rast in stabilnost podjetij.«

Posebna priznanja - bronasti ključ

Ob tej priložnosti so devet članov in dve članici Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor prejeli posebna priznanja - bronaste ključe Obrtne zbornice Slovenije za aktivno vlogo pri vzpostavitvi sodobne, tržno naravnane zbornice ob prehodu na prostovoljno članstvo ter prepoznavanje pravilnih korakov in primernih funkcionarjev ter za delo na področju spodbujanja stroke. Območna obrtno-podjetniška zbornica pa je za svoje uspešno delo in za aktivno vlogo pri soustvarjanju obrtnikom prijaznega okolja za delovanje prejela zlati pečat Obrtne zbornice Slovenije. Priznanja je podelil predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh.

Poklon dolgoletnemu udejstvovanju

Tradicionalno se je zbornica poklonila tudi svojim članom z nagradami za dolgoletno obrtniško in podjetniško udejstvovanje, in sicer tistim, ki v obrti in podjetništvu ustvarjajo že deset, dvajset, trideset, petintrideset, štirideset, petinštirideset in petdeset let. Program, ki ga je vodila Mojca Lubanjšek Pehant, so s umetniškimi vložki popestrili dijaki umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor, harmonikarja Rene Črešnar in Tadej Kopinč ter violinistka Laura Calligariss, dijaki Srednje šole za oblikovanje, plesalka Tjaša Predan s plesnim partnerjem in saksofonist Dominic Huls.