Zaradi sneženja so danes zimski pogoji na avtocesti Reka-Zagreb med odcepoma Bosiljevo in Kikovica. Zaradi močnega vetra je na jadranski magistrali v hrvaškem Primorju na določenih delih promet dovoljen samo za osebna vozila.

Hak dodaja, da sneži v Gorskem Kotarju, Liki, severni, severozahodni in osrednji Hrvaški. Opozarjajo tudi na poledico na cestah v notranjosti države, medtem ko dež in mokra cestišča ovirajo promet v Dalmaciji. Na avtocesti Zagreb-Split je pri južnem vhodu v predor Sveti Rok zaradi močnega vetra hitrost omejena na 40 kilometrov na uro.

V večjem delu BiH promet poteka upočasnjeno zaradi snega na cestiščih, medtem ko so v južnem delu države cestišča mokra in spolzka zaradi dežja, je poročala avtomoto zveza BiH na svoji spletni strani. Opozorili so na možne nanose zemlje in kamnov na ceste.

V Črni gori in Srbiji promet zaradi vremena ni oviran. V Črni gori sicer opozarjajo na možno poledico in zmanjšano vidljivost, v Srbiji pa na rahlo sneženje v južnem in osrednjem delu države.

Nekaj jih je razmere delilo tudi na tviterju.