Chekatta je v Strasbourgu in okolici, tudi v nemškem mestu Kehl na drugi strani Rena, iskalo več kot 700 pripadnikov francoskih varnostnih sil.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so ga okrepljene policijske sile izsledile v strasbourški soseski Neudorf, kjer je živel in ki je le nekaj minut vožnje od središča mesta. Tam je 29-letnik v torek zvečer začel streljati na eni od ulic blizu priljubljenega božičnega sejma, v napadu pa so po zadnjih podatkih umrli trije ljudje, 13 pa jih je ranjenih, med njimi pet huje.

Ko so Chekatta danes zvečer obkolili, je začel streljati na policiste, ti pa so streljali nazaj in ga ubili, je povedal neimenovani policijski vir.

Chekatt je bil rojen v Strasbourgu, že v zelo mladih letih pa je prvič prišel navzkriž z zakonom. Imel je bogato kartoteko s kaznivimi dejanji v Franciji, Nemčiji in Švici. Večkrat je bil v zaporu, kjer naj bi se tudi radikaliziral, zaradi česar so ga začele spremljati obveščevalne službe in mu dale oznako Fiche S, ki jo dajo osebam, za katere sumijo, da so se radikalizirale.