Po navedbah izraelske vojske je Palestinec na avtobusni postaji v bližini naselbine Ofra na Zahodnem bregu začel streljati na vojake in civiliste. Dva vojaka sta bila pri tem ubita, še dva človeka, od tega en vojak, pa ranjena. »Terorista še iščemo. Našli ga bomo,« so zapisali na Twitterju, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po napadu je vojska v bližnjem mestu Ramala, kjer ima sedež palestinska vlada pod vodstvom predsednika Mahmuda Abasa, sprožila racije, v katerih je bil ubit Palestinec. Zaprli so tudi vse vhode v mesto.

Napad na avtobusni postaji se je zgodil le nekaj ur po tistem, ko je vojska ubila dva pripadnika palestinskega gibanja Hamas. Ta sta bila osumljena napadov, v katerih so bili to nedeljo in oktobra ubiti trije Izraelci, med njimi dojenček. Davi pa je v Jeruzalemu Palestinec zabodel dva obmejna policista. Napadalec je bil nato ubit. Tako je v zadnjih 24 urah v spopadih na Zahodnem bregu in v Jeruzalemu v spopadih umrlo šest ljudi, kar je najbolj krvav dan v več mesecih.

Izraelski premier je napad označil za »groznega«. »Naše vodilo je, da bo tisti, ki nas napade ali nas skuša napasti, plačal s svojim življenjem,« je poudaril. Napovedal je, da bo legaliziral več tisoč domov v izraelskih naselbinah na Zahodnem bregu, ki so v skladu z mednarodnim pravom nezakonite. Izrael pa ločuje med tistimi, ki jih je odobril, in tistimi, ki jih ni.

Tudi Abas je obsodil napade proti Izraelcem, a poudaril, da bi lahko izraelske racije povzročile jezo med Palestinci, še navaja AFP.