V skupini I v Nantesu so si Rusinje že pred zadnjim krogom zagotovile prvo mesto in polfinale, zato ni presenetljiv visok poraz proti že odpisanim Švedinjam (30:39). Za Švedinje je Nathalie Hagman dosegla kar 17 golov iz 18 poskusov in poskrbela za nov rekord v zgodovini EP. Med najboljše štiri v Evropi so napredovale tudi Francozinje, ki so pred 7000 gledalci razbile Srbijo (38:28). Gostiteljice, ki že imajo naslov olimpijskih in svetovnih prvakinj, manjka jim le še evropski, so po zaostanku s 13:14 v naslednjih 16 minutah naredile delni izid 13:2 in si priigrale drugo mesto v skupini. »Ker igramo doma, je bil pritisk na naših ramenih še toliko večji. A svojo usodo smo imeli v lastnih rokah, dekleta pa so odlično opravila svoje delo,« je dejal francoski selektor Olivier Krumbholz. V njegovi ekipi so izstopale Estelle Nze Minko (9 golov), Manon Houette (7) in vratarka Laura Glauser (11 obramb), ki se je na veliko sceno vrnila po rojstvu otroka.

Kar pet reprezentanc od skupno šestih v skupini II v Nancyju je bilo pred zadnjim krogom v igri za polfinale, na koncu sta se veselili Nizozemska in Romunija. Nizozemke so premagale Nemčijo (27:21) in osvojile prvo mesto, Romunke pa so v sosedskem derbiju klonile proti Madžarkam (29:31). Na drugem mestu so bile kar tri reprezentance z enakim številom točk (po šest – Romunke, Norvežanke in Madžarke). Zato so odločale medsebojne tekme, glede na izide (Romunija – Norveška 31:23, Madžarska – Norveška 25:38, Madžarska – Romunija 31:29) pa so se polfinala veselile Romunke. Njihova razlika v golih je znašala +6, pri Norveški +5, pri Madžarski pa –11. A romunski selektor, Španec Ambros Martin, je imel tudi razlog za slabo voljo, saj si je v končnici tekme desno koleno poškodovala najboljša strelka Cristina Neagu (9): »Vsi smo navdušeni zaradi uvrstitve v polfinale in žalostni zaradi Cristine. Brez nje so naše možnosti v polfinalu proti Rusiji pač precej manjše.«

V polfinale se ni uvrstila nobena od treh skandinavskih rokometnih velesil. Norveški, ki je bila na dosedanjih 12 EP sedemkrat zlata, je le gol zmanjkal do uvrstitve v polfinale, Švedska je osvojila tretje mesto v skupini, trikratna evropska prvakinja Danska pa šele četrto.