Slovenka Urška Poje je s popolno strelsko statistiko (10/10) pritekla 38. mesto na tekmi svetovnega pokala v biatlonu v Hochfilznu. Enajst biatlonk izmed najboljše šestdeseterice je v sprintu zadelo vse tarče. Popravila je vtis s Pokljuke (padec pred ciljem), pritekla tri točke in zasledovalno tekmo v soboto. Zmagala je Dorothea Wierer pred kraljico Pokljuke Kaiso Makarainen. Polona Klemenčič in Lea Einfalt sta zgrešili polovico tarč in končali na repu na 94. in 95. mestu.

Danes bo sprint biatloncev (ob 14.15). »V Hochfilznu ne pričakujem drugega kot sobotno ali nedeljsko sneženje,« se je Jakov Fak pošalil na račun druge postaje svetovnega pokala. Organizatorji so že v nedeljo razmišljali o spremembi programa zaradi slabih snežnih razmer, nekaj reprezentanc je za dan ali dva podaljšalo bivanje v Sloveniji, potem pa je na Tirolskem zapadlo pol metra snega. Za slovensko reprezentanco je nadaljevanje zelo pomembno. Dosežki, z izjemo Jakova Faka, so bili pod pričakovanji. Moška reprezentanca je kot 14. v IBU Pokalu narodov pod zastavljenim ciljem, ženska je tik na meji. Hochfilzen bo tudi pokazal, da je bila Pokljuka le preveliko breme domačega terena. Srebrni biatlonec z olimpijskih iger je že na Pokljuki jasno poudaril, da se bo osredotočil le nase, na svoje streljanje in tek.

Biatlonskemu dogajanju je dvignila temperaturo tudi akcija boja proti dopingu. Oddelek za boj proti korupciji in goljufijam pri avstrijski policiji je razkril preiskavo proti ruski biatlonski reprezentanci, petim funkcionarjem in petim športnikom, zaradi sumov uporabe prepovedanih dopinških praks v času svetovnega prvenstva v biatlonu februarja 2017 v Hochfilznu. Za kakšne obtožbe gre, ni znano. V Avstriji, kjer je v Salzburgu tudi sedež mednarodne biatlonske zveze IBU, boj proti dopingu jemljejo resno. Ruska moška štafeta je osvojila zlato kolajno.