Včeraj so si osmino finala lige prvakov zagotovili Borussia Dortmund, Atletico Madrid Jana Oblaka, Barcelona, Tottenham, PSG, Liverpool, Porto, Schalke, Bayern, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus, Manchester United in Lyon.

Poleg nekaterih slabših predstav nogometnih velikanov, med katerimi izstopajo recimo porazi Juventusa, Manchester Uniteda in predvsem Real Madrida, ki ga je na domačem Santiagu Bernabeuu s 3:o ponižal moskovski CSKA, je odmeval tudi rdeči karton Bayernovega Thomasa Müllerja.

Nemški napadalec je bil izključen v 75. minuti, potem ko je z izjemno nevarnim startom v glavo pokosil argentinskega branilca pri Ajaxu Nicolása Tagliafica. Potrebno je bilo takojšnje šivanje. Le osem minut pred tem si je za povrh na drugi strani predčasen odhod pod tuš že prislužil branilec Nizozemcev Maximilian Wöber, ki je preveril trdnost gležnja Leona Goretzke. Izredno zanimivo srečanje se je sicer končalo z remijem 3:3, potem ko sta dva zadetka padla v sodnikovem dodatku drugega dela.