»Neskončno hvaležni smo skupini in celotni ekipi, ki so že od samega začetka vlagali ogromno energije in napora v to, da se uresniči nekaj tako neverjetnega. Foo Fightersi bodo v dva tisoč let starem amfiteatru v Pulju nastopili kar dva dni zapored,« so v agenciji Los Angeles Agency zapisali na stran facebook dogodka koncerta.

Tokrat predprodaje vstopnic za največje oboževalce ne bo, vse vstopnice pa bodo šle v prodajo jutri, torej v petek, ob 10. uri in sicer jih bo mogoče kupiti prek spletne strani www.eventim.hr. Na voljo bo 7000 vstopnic, posameznik pa bo lahko kupil največ štiri vstopnice. Cene kart so iste kot za koncert 19. junija, isto tudi sektorji – pater, sedišča... (parter stojišče - 62 evrov, tribuna sedišče - 58 evrov, stojišče na travi - 50 evrov, vstopnice za invalide - 26 evrov).

Koncerta za v zgodovino

»Povsem jasno je, da gre za zgodovinska, maratonska samostojna koncerta ene največjih rock skupin na svetu. Vso srečo jutri!« so dodali v zapisu. Koncert za 19. junij so sicer razprodali rekordno hitro - vstopnice so namreč pošle v manj kot dveh minutah.

Aranžmaje z avtobusnim prevozom iz Slovenije bodo od jutri na voljo tudi na straneh Koncerti.net in Bfree.

Skupina Foo Fighters (Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear in Rami Jaffee) bo prihodnje leto nastopila na več glasbenih festivalih v Evropi, pa tudi na nekaj samostojnih koncertih, kakršna bosta ta v Pulju. Zagotovo bo šlo za posebno doživetje, saj je puljski amfiteater verjetno eno najlepših in morda bolj nevsakdanjih koncertnih prizorišč. Zlasti za rock glasbo. Na Hrvaškem – in nasploh na Balkanu – bodo tokrat nastopili prvič.