Menihom, ki že živijo v templju, ki je lociran v gozdu Tadoba, je bilo večkrat povedano, da ne smejo hoditi daleč v notranjost gozda, so dejali upravniki gozda v izjavi za javnost. Gozd je namreč rezervat za 88 tigrov, v njem pa živi tudi več leopardov, medvedov, hijen in medarskih jazbecev, piše BBC.

Kljub številnim opozorilom se jih menihi niso držali. Walke se je tako v sredo zjutraj odpravil daleč v notranjost gozda, kjer je pod nekim izbranim drevesom redno opravljal meditacijo. Na njegovo nesrečo se je ravno tam mudil leopard, ki mu družba meniha ni bila po godu. Med meditacijo ga je napadel in pri tem tako močno poškodoval, da je menih podlegel poškodbam.

Zgodbo je potrdil tudi Walkejev prijatelj, član istega budističnega templja, ki je videl napad divje zveri na prijatelja. »Do njega sem prišel, ker sem mu prinesel hrano za zajtrk. Takrat sem zagledal zver, ki je napadla prijatelja. Nemudoma sem se odpravil po pomoč, vendar, ko smo se vrnili v večjem številu, je bil Walke žal že mrtev«, menihove besede povzema BBC.

Leoparda čaka pomirjevalo

Kot so od upravnika gozda izvedeli pri BBC-ju, so za besnelega in napadalnega leoparda postavili dve kletki, v kateri ga želijo ujeti, da mu bodo lahko dali pomirjevalo.

Na nesrečo pa so se odzvali tudi pri vladi zvezne države Maharashtra, kjer se nahaja gozd in družini tragično preminulega meniha povedali, da bodo prejeli 1,2 milijona indijskih rupijev (malo več kot 14.500 evrov).