Čeprav je bilo, kar zadeva nadaljevanje v izločilne boje, pred današnjima obračunoma v skupini G nogometne lige prvakov že vse odločeno, si je madridski Real vseeno privoščil hud spodrsljaj. Še drugič v letošnji sezoni ga je namreč ugnal moskovski CSKA, tokrat na Santiagu Bernabeuu s kar 3:0. Kljub porazu je Real Madrid zasedel prvo mesto v skupini, rusko moštvo, pri katerem slovenski reprezentant Jaka Bijol ni stopil na igrišče, pa je izpadlo iz evropskih tekmovanj. Na drugem obračunu je namreč Viktoria iz Plzna z 2:1 ugnala Romo in zasedla tretje mesto ter se tako uvrstila v izločilne boje v ligi Evropa.

Kako velik uspeh je kljub dejstvu, da je kraljevi klub nastopil v okrnjeni zasedbi, dosegel CSKA, povedo naslednji podatki. Moskovski klub je v ligi prvakov prvi po Liverpoolu leta 2009, ki je Real Madrid porazil tako doma kot v gosteh, in prvi po Juventusu in letu 2008, ki je španskemu moštvu v skupinskem delu lige prvakov vzel vseh šest točk. Nadalje je bil to prvi domači poraz Madridčanov v najelitnejšem evropskem tekmovanju po oktobru 2009, ko jih je s 3:2 ugnal AC Milan, in najvišji poraz na vseh dosedanjih 252. domačih evropskih tekmah! Res neverjeten dosežek Jake Bijola in soigralcev, a ne tako neverjeten kot dejstvo, da jim tudi šest točk proti aktualnim evropskim prvakom in skupno sedem ni pomagalo, da bi v skupini G osvojili vsaj tretje mesto in nastope nadaljevali v ligi Evropa.

»Še drugič smo ugnali Real Madrid in zbrali sedem točk, a vseeno zasedli zadnje mesto v skupini. Najmanj, kar lahko rečem, je, da sem zaradi tega izredno žalosten. A na koncu dneva lahko za to krivimo le sebe. Po drugi strani pa smo si z odlično predstavo in zmago na Santiagu Bernabeuu polepšali praznike,« je po tekmi razpredal trener CSKA Viktor Gončarenko. Kljub napredovanju je bil razumljivo mrkega pogleda strateg Reala Madrid Santiago Solari. »Ni mi bilo všeč, kar sem videl v drugem polčasu. Na igrišče sem poslal mlade igralce, da bi si nabrali izkušnje, a jih nisem dovolj dobro pripravil na nasprotnika. Razočaran sem, saj smo si želeli skupinski del lige prvakov zaključiti z zmago, a nam to ni uspelo.«

Poraza sta si na zadnjih tekmah skupinskega dela privoščila tudi Juventus in Manchester United. Italijani so z 2:1 klonili na gostovanju pri Young Boys, a zasedli prvo mesto v skupini H, Angleži pa z istim izidom izgubili proti Valencii. Lyon si je z remijem proti Šahtarju zagotovil drugo mesto v skupini F za Manchester Cityjem, medtem ko Ajaxu na domačem igrišču v izjemni tekmi ni uspelo ugnati Bayerna (3:3) in je tako v skupini E ostal za Bavarci na drugem mestu.