Tomaž Repinc je novo ime na čelu Hita. Nadzorni svet novogoriške igralniške družbe ga je danes z večino glasov imenoval za novega predsednika uprave z mandatom petih let. Izbran je bil med desetimi prijavljenimi kandidati, službo bo nastopil s prvim januarjem prihodnje leto. »Novi predsednik uprave ima zahtevno nalogo, poslovanje uprave Hita je trenutno pod pričakovanji, ki so bila zastavljena v letnem poslovnem načrtu,« je današnje imenovanje pospremil predsednik nadzornega sveta Marjan Pintar.

V Hitu vse od leta 1993

Nadzorni svet je z imenovanjem Repinca izpolnil obljubo, da bo na čelo največjega slovenskega igralničarja postavil človeka, ki se na igralništvo spozna. Sedeminštiridesetletni Repinc namreč na čelo družbe prihaja iz Hitovega kranjskogorskega igralniško-zabaviščnega centra Korona, ki ga vodi od leta 2013. V Hitu je zaposlen vse od leta 1993, ko je prav v Koroni začel delati kot krupje. Sodelovanje s Hitom je nadaljeval v njegovih odvisnih družbah v Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Med letoma 2010 in 2013 je bil direktor igralništva in turizma v družbi Hit. »Nadzorni svet je zelo skrbno vodil ta postopek, izdelal je analizo kompetenc, opravil razgovore s kandidati,« je pojasnil prvi nadzornik Pintar in dodal, da je celostna presoja vsega naštetega prevladala v smer izbire Repinca. Ta mora zdaj v roku 30 dni od imenovanja predlagati dva kandidata za člana uprave. Mesto četrtega člana uprave in hkrati delavskega direktorja bo še naprej zasedal Marjan Zahar.

Repinca so na čelo Hita imenovali brez soglasja države. »Predstavnica države v nadzornem svetu ni glasovala, ker v kadrovskem postopku ni sodelovala,« je po zaključku seje potrdil Pintar. Spomnimo: država je svojega predstavnika v nadzornem svetu Vasjo Medveščka odpoklicala le malo po odpoklicu prejšnje uprave z Janezom Mlakarjem na čelu. Država ni želela razkriti vzroka odpoklica, odpoklicani Medvešček pa je razkril, da je glasoval za razrešitev uprave, kar pa je bilo bolj v skladu z željami lokalne skupnosti kot državne politike. Njegovo naslednico Simono Kozjek je vlada imenovala šele prejšnji teden.

Slabi rezultati odnesli prejšnje vodstvo

Iskanje novega predsednika uprave Hita je posledica kadrovske rošade izpred dobrih dveh mesecev. Takrat je nadzorni svet čez noč iz krivdnih razlogov odpoklical predsednika uprave Janeza Mlakarja in člana uprave Tevža Korenta. Očital jima je slabe poslovne rezultate matične družbe, ponesrečen uvoz zunanjih kadrov in nepopolnitev uprave s človekom, ki bi se na igralništvo zares spoznal. Tako Mlakar kot Korent sta prepričana, da sta bila razrešena nezakonito, zato pravico iščeta na sodišču.