Leto 2018 je bilo polno pomembnih dogodkov, google pa smo največ spraševali o svetovnem nogometnem prvenstvu, ki zaseda prvo mesto po priljubljenosti iskanja sodeč po podatkih, ki jih spletni brskalnik beleži. Na drugem mestu so se znašle volitve. Pri volitvah so nas sodeč po podatkih bolj zanimale lokalne kot parlamentarne, saj je število zadetkov, povezanih z volitvami, veliko večje v obdobju oktobra in novembra, kot v poletnem času, ko se je odvijala saga s sestavljanjem nove vlade, in maja, ko so parlamentarne volitve dejansko potekale. Na tretjem mestu se nahaja nova sezona resničnostne oddaje Bar, pri osebah smo največ zanimanja pokazali za Meghan Markle, ki se nahaja na četrtem mestu najbolj priljubljenih iskanj v Sloveniji. Top pet pa zaključuje evropsko pevsko tekmovanje Evrovizija.

Top 5 iskanih oseb

V kategoriji iskanih znanih oseb prvo mesto zaseda žena britanskega princa Harrya Meghan Markle, ki je največ pozornosti doživela v času, ko je postajala nova članica kraljeve družine. Na drugem in tretjem mestu se nahajata dve Slovenki. Natalija Gros je po številu iskanj prehitela Tino Maze. Na četrtem mestu je turški igralec, ki je letos obiskal Ljubljano, Burak Özçivit, peta pa je članica slavne družine Kardashian Khloé Kardashian.

Med petimi najbolj zanimivi dogodki sta se poleg svetovnega prvenstva v nogometu, volitev in Evrovizije znašla še črni petek na četrtem mestu in dodaten športni dogodek, ki je potekal v letu 2018 - zimske olimpijske igre.

Filmi in glasba

Iskanja glasbenikov in filmov se med seboj nekako dopolnjujejo, saj na prvem mestu pri glasbenikih najdemo Freddija Mercurya, pri filmih pa film Bohemian Rhapsody. Tudi skupina Queen se je znašla na lestvici, in sicer na tretjem mestu, vmes se je vrinila le Lea Sirk, ki je zastopala barve Slovenije na letošnji Evroviziji. Na lestvici top pet glasbenikov je moč najti še Demi Lovato in XXXTentacion. V kategoriji filmov pa se na drugem mestu nahaja Mamma Mia! Spet začenja začenja se, sledijo pa Zvezda je rojena, Črni panter in Ob tebi.