Dogodki, kjer tekmovalci nastopajo povsem goli, so vse bolj pogosti, kljub temu pa je golo igranje golfa nov mejnik v širitvi tovrstnih dogodkov. To je potrdil tudi organizator dogodka Bruce Jensen: »Vodstvu kluba smo dogodek predstavili že pred časom in po več mesecih pogajanj so nam le popustili,« je dejal.

Na dogodku, ki se ga je po pisanju CNN udeležilo okoli 30 igralcev, so imeli letos le eno pravilo. Igralci niso smeli igrati na osmi in deveti luknji, ker sta neposredno vidni iz klubske hiše.

Za vse, ki se vam zdi dogodek zabaven, je jasno, da bo na sporedu tudi prihodnje leto. Zaradi uspešne izvedbe pa je Jensen napovedal, da bo od klubskega vodstva zahteval, da se naslednje leto igra tudi na luknjah, ki sta bili letos izpuščeni.

Golo igranje golfa ima svoje posledice

Letošnji turnir se je končal tudi z nekaterimi manjšimi poškodbami. Eden izmed igralcev je ob koncu dneva potarnal nad odrgninami, ki jih je na njegovem hrbtu pustila težka torba za golf. Zaradi tega organizatorji vsem svetujejo, da torbo prevažajo z vozičkom za golf, poleg odrgnin pa je treba paziti tudi na zaščito pred soncem. V Avstraliji je sonce zelo močno in čeprav so vsi na sebi nosili čepico, je treba dodatno zaščititi tudi golo kožo. Nemalo je bilo namreč takih, ki so igrišče zapustili močno opečeni.