Vedno več uporabnikov se odloča za talno gretje, saj gre za najbolj optimalen prenos temperature, hkrati je bolj ekonomično in tudi estetski, saj so grelna telesa skrita očem. A običajni termostati so vgrajeni v steno in jih ni mogoče prestaviti, kar povzroči neenakomerno ogrevanje različnih prostorov.

Celovit sistem talnega ogrevanja

Ta problem sedaj rešuje Geberit Volex, najnovejši Geberitov celovit sistem za talno ogrevanje, ki ponuja inovativen brezžični termostat in s tem popolno svobodo. Termostat v katerem koli bivalnem prostoru se z glavno regulacijsko enoto poveže preko omrežja wi-fi, zato ga lahko namestimo kamor koli v prostoru in ga poljubno prestavljamo - brez žic in razbijanja sten, za najvišjo kakovost bivanja in udobja.

Prava temperatura za vsak prostor

Najnovejši sistem talnega ogrevanja omogoča enostavno in udobno upravljanje želene temperature v različnih ogrevalnih conah, prav tako pa poleg temperature meri še vlago zraka v prostoru, osvetlitev prostora in zračni tlak ter s pomočjo njega napoveduje vreme. Brezžična izvedba pomeni resnično svobodo, saj omogoča lažjo vgradnjo in še bolj udobno upravljanje.

Trend pametnih hiš in inštalacij

Svetovalec za regulacijske enote za talno ogrevanje Geberit Benjamin Kavšek je razkril, da tehnološke smernice napovedujejo vedno večji trend pametnih hiš in inštalacij, ki nam lajšajo vsakdan. »Regulacija talnega ogrevanja s sistemom Volex omogoča brezžično komunikacijo s centralno enoto in termostati. Torej lahko več termostatov namestimo po sobah v hiši in nato ločeno ter neodvisno reguliramo temperaturo posameznega prostora. Prednost sobnega termostata je tudi, da je lahko skoraj kjer koli v sobi, saj večji posegi v prostoru niso potrebni, razen pritrditve na steno. Če se odločimo prenoviti prostor, termostat le prestavimo na drugo mesto oziroma ga samo pritrdimo na drugo steno.«