Če so košarkarji Olimpije v soboto proti Cedeviti v ligi ABA prvih 32 minut tekme bili povsem enakovredno bitko, so jo tokrat v 8. krogu Fibine lige prvakov proti Strasbourgu praktično do konca. A razplet je bil enak – poraz. Tokrat se zmaji za skupno že sedmi poraz v tretjekakovostnem evropskem tekmovanju lahko zahvalijo predvsem slabemu izvajanju prostih metov v ključnih trenutkih ter napadalnemu skoku nasprotnika v drugem polčasu.

Ljubljančani so na obračun v Strasbourg pripotovali precej oslabljeni, saj so doma ostali Mirza Begić (počitek), Miha Lapornik (bolečine v kolku), Jan Rebec (bolezen), Petar Vujačić in Jan Barbarič, na dan tekme pa je zbolel še Jan Špan, ki je v letošnji sezoni morda celo najboljši posameznik zmajev. Se je pa trener Saša Nikitović razveselil povratka Erjona Kastratija, ki je po poškodbi kolena vknjižil prvi uradni nastop za Olimpijo v letošnji sezoni. Pri Ljubljančanih so tako precej igralnega časa dobili mladi košarkarji. Sredi prve četrtine je bil v peterki Sanon, Mesiček, Šamanić, Simonić in Lazić najstarejši zadnji, ki šteje vsega 22 let. Gostitelji so večino prvega polčasa narekovali ritem predvsem po zaslugi dobrega meta za tri točke, a se je Olimpiji do polčasa tudi na krilih desetih napadalnih skokov uspelo približati na šest točk zaostanka in je tako ohranila upanje na presenečenje.

Košarkarji obeh moštev so med glavnim odmorom izvedeli za dogajanje v središču Strasbourga, kjer je prišlo do streljanja, kar je očitno vplivalo na domače košarkarje. Ti so drugi polčas začeli medlo, Olimpijini izredno agresivno, kar se jim je obrestovalo, saj so sredi tretje četrtine povedli za točko. Ljubljančani so bili izredno motivirani, z zrelo igro pa so goste še naprej spravljali v težave. A ko bi sredi zadnje četrtine morali narediti ključen korak k zmagi, so grešili pri prostih metih. To so izkušeni igralci Strasbourga znali kaznovati in v zaključku prišli do uspeha.

Fibina liga prvakov, skupina D, ostali izidi 8. kroga: Bešiktaš – Bayreuth 74:90 (Hrovat 13 za Bayreuth), Promitheas – Oostende 84:88, danes ob 18. uri: Neptunas – Bologna.