Severna Irka Amanda Teague se med drugim preživlja z oponašanjem Disneyjevega gusarja Jacka Sparrowa, večkrat pa se je pojavila tudi v televizijskih in radijskih pogovornih oddajah v britanskem otočju. Nastopa si sicer ni prislužila po zaslugi svojih sposobnostih oponašanja lika, ki ga je v filmih zaigral Johnny Depp, temveč zaradi nenavadne odločitve, da se poroči z duhom haitijskega pirata, ki je bil pred 300 leti usmrčen zaradi kraje. Naključje je hotelo, da je njeni sorodni duši ime Jack.

Amanda se je z Jackovim duhom poročila pred približno letom dni. Usodni da sta si rekla v mednarodnih vodah, njuna ljubezen pa žal nima srečnega konca. Irish Mirror namrečporoča, da je Teagova svojim privržencem in sledilcem na zasebnem facebook profilu pred kratkim delila novico, da se je po vsega enem letu zakonskega življenja z duhom odločila za ločitev. Pravi, da je zaradi Jacka dobila sepso in bila hospitalizirana. To se je zgodilo pred šestimi meseci, od tedaj pa z Jackom ni več govorila.

Na družbenem omrežju je še zapisala: »Vse bom pojasnila ob svojem času, a za zdaj želim povedali, da bodite ZELO pazljivi, ko se spuščate v spiritualnost. Ni nekaj, s čimer se igraš.«