Slovenska dekleta v skupini z Belgijo, Izraelom in Islandijo trenutno zasedajo drugo mesto, ki še vodi na prvenstvo stare celine, na katerem so Slovenke doslej igrale enkrat, leta 2015 in osvojile 13. mesto.

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije začele s prepričljivima zmagama proti Izraelu in Islandiji, dvakrat so morale priznati premoč Belgijkam, ki so si že priigrale nastop na prvenstvu.

Naslednje tekmice Slovenk bodo Islandke, ki bodo v mariborski dvorani Lukna gostovale 5. januarja in so za zdaj še brez zmage. Tekma proti Izraelu, ki je v evropski razvrstitvi uvrščen dve mesti nad Slovenijo (na 23. mesto) in ki bo v skupini A odločila še drugega potnika na evropsko prvenstvo, bo 9. januarja v Raanani.

Reprezentanca bo s pripravami začela 26. decembra v Mariboru, kamor je selektor Alessandro Chiappini povabil 16 igralk, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije. Na selektorjevem spisku so praktično vse najboljše slovenske odbojkarice, vključno s Saro Hutinski in Lano Ščuka, ki sta prvi del kvalifikacij po dogovoru s selektorjem zaradi poškodb izpustili. V izbrano vrsto se po težavah s poškodbami vrača Nika Blagne.