Druga postaja v letu 2019 bo Rogla, kjer bo paralelni veleslalom 19. januarja, sezona pa se bo že tradicionalno končala v nemškem Winterbergu. Vmes bo v Koloradu še svetovno prvenstvo.

Slovenska reprezentanca, nekoč velesila, se v zadnjih letih krči, letos jo je zapustil še Jure Hafner, ki je zajadral v trenerske vode. Denarja je iz leta v leto manj, posledično je manj tudi uspehov. A to še zdaleč ne pomeni, da jih ni in da jih v prihodnosti ne bo.

Dokončna vrnitev trikratnega dobitnika kolajn z olimpijskih iger Žana Koširja, vsakoletni napredek nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka Tima Mastnaka in konstantni dosežki Roka Marguča so garancija za to. Glavni trener reprezentance Izidor Šušteršič, letos je okrepil svoj strokovni štab, pa računa, da bi se ob standardni zasedbi, v katero spada tudi Gloria Kotnik, najboljšim približal še kakšen od mlajših, v prvi vrsti računa na Črta Ikovica.

Slovenci upajo, da bodo že v Carezzi nadaljevali, kjer so končali prejšnjo sezono. Predvsem drugi del sezone je bil zanje odličen, Košir je osvojil bron na olimpijskih igrah, po njih sta bila konstantno med najboljšimi tudi Mastnak in Marguč. Prvi se je najprej v turškem Kayseriju prvič v karieri uvrstil na stopničke, nato pa je v švicarskem Scuolu tudi prvič zmagal. Marguč je sezono končal s tretjim mestom v Winterbergu, solidne dosežke je vso sezono zbirala tudi Kotnikova.

»Čeprav še nimamo pravih primerjav, so občutki zelo dobri. Mislim, da smo Žan, Tim in jaz zelo hitri. Zase lahko rečem, da sem hitrejši, kot sem bil lani na koncu sezone. Seveda pa se mora za stopničke, ki so moj cilj na vsaki tekmi, marsikaj 'poklopiti'. Če mi ne bo uspelo priti na zmagovalni oder v Carezzi, mi bo pa na kakšni drugi tekmi, prepričan sem, da mi bo,« pred začetkom sezone ocenjuje Marguč.