Curry je na radijski oddaji skupaj s soigralcem Andrejem Iguodalo in voditeljema, košarkarjema Vinceom Carterjem in Kentom Bazemorjem, razpravljal o številnih temah izven košarke, ko je v medklicu sprožil vprašanje o pristanku na Luni, poroča ameriški časnik The New York Times. Vsi prisotni košarkarji v oddaji so bili enotni, da se to ni zgodilo.

V pojasnilu je eden najboljših košarkarjev zadnjih let dejal, da preprosto dvomi v pristanek na Luni. To je nato sprožilo razpravo o najbolj popularnih teorijah zarote o pristanku na Luni, med drugim tudi to, da je celotno zadevo uprizoril in posnel znani ameriški filmski režiser Stanley Kubrick.

Američani ljubijo teorije zarote

Takšne teorije so namreč kljub vsem dokazom o človeškem pristanku na Luni še posebej v vzponu v ZDA. Na besede znanega športnika se je zato že odzvala ameriška vesoljska agencija Nasa. Ta je Curryja povabila, da med naslednjim gostovanjem njegovega moštva Golden State Warriors v Houstonu obišče agencijo, da mu razkažejo dokaze o pristanku na Luni.

Med drugim so mu ponudili ogled kamnov, ki so jih astronavti prinesli z Lune. Nasa je namreč med leti 1969 in 1972 v sklopu programa Apollo s svojimi plovili šestkrat pristala na Mesecu, 12 njenih astronavtov pa se sprehajalo po Luninem površju. Na svoji spletni strani agencija tudi izpostavlja, da je pristanek priznala tudi zaprisežena sovražnica Amerike tistega časa Sovjetska zveza, ki je lahko neodvisno sledila misijam v sklopu programa Apollo.

Curry ni prvi znani ameriški košarkar, ki je v zadnjem času izrazil dvom v znanstvene dosežke. Še dlje je pred kakšnim letom šel zvezdnik ekipe Boston Celtics Kyrie Irving, ki je vztrajal, da je Zemlja ploska. Oktobra se je po skoraj letu dni prepričevanj znanstvenikov vendarle opravičil za svoje besede in priznal, da je bil nekaj časa »obseden s teorijami zarote«.