Headleyjeva je skupaj z drugimi reveži mesta v petek prišla po bone za hrano v prepolno čakalnico z otrokom v naročju. Ker ni bilo stolov, se je usedla na tla in čakala, da pride na vrsto. Prišel je varnostnik in ji ukazal, naj vstane, ker da ne sme sedeti na tleh. Headleyjeva je to zavrnila z utemeljitvijo, da je utrujena in da ne more več ur stati z otrokom v naročju. Varnostniki socialne službe so nato poklicali policijo. Prišlo je več policistk, ki so hotele Headleyjevo pregnati po dolgem čakanju brez bonov za hrano in se je uprla ter ni hotela oditi. Policistke so trmasto branile svojo avtoriteto, naskočile Headleyjevo, ena od njih pa ji je nasilno skušala odvzeti sina iz rok, ki je jokal na ves glas. K policistkam so pristopili ogorčeni ljudje v čakalnici in začele so jim groziti z elektrošoki.

Otroka jim je uspelo iztrgati iz materinih rok. Kasneje so ga predali babici, Headleyjevo pa zaprli, ko so ugotovili, da jo čaka zaporni nalog v New Jerseyju. Po aretaciji so ji v Brooklynu nagrmadili dolg seznam kaznivih dejanj od upiranja aretaciji do ogrožanja varnosti otroka, čeprav posnetek incidenta jasno kaže, kdo je ogrožal malčka. Njena zagovornica po službeni dolžnosti je zahtevala, da sodišče zavrže obtožnico in Headleyjevo izpustijo, kar se do ponedeljka zvečer še ni zgodilo. »To je sramota za celotno mesto. Mati otroka ni ogrožala. Ogrožale so ga policistke in to ni prav v Mehiki, zato ne more biti prav niti v New Yorku,« je dejal predsednik občine Brooklyn Eric Adams, sicer upokojeni policist.

Zaskrbljenost nad tem, kar je videl na posnetku, je izrazil župan Bill DeBlasio, varnostnika socialnih služb so poslali na začasen dopust in uvedli preiskavo, ki jo je napovedalo tudi vodstvo policije. Policijski sindikat je za incident obtožil mater in varnostnike socialnih služb, vendar tudi vodstvo policije priznava, da bi se lahko k zadevi pristopilo na drugačen način. Priče dogodka sicer niso niti najmanj presenečene. Pravijo, da z njimi tam, ko čakajo na bone za hrano ali drugo pomoč, ravnajo kot z živino. So pač revni in potrebujejo pomoč, mestni uradniki pa si lahko privoščijo nesramnost, ker ni posledic.