V Severni Karolini, kjer je na nekaterih območjih zapadlo tudi do pol metra snega, so razglasili izredne razmere. Guverner te zvezne države Roy Cooper je v ponedeljek na tiskovni konferenci pojasnil, da je minuli konec tedna na nekaterih območjih zapadla letna količina snega.

Dejal je še, da je doslej snežna nevihta zahtevala tri življenja, sneg pa se je po njegovih navedbah »sprevrgel v nočno moro in tragedijo«. V predmestju Charlotte je umrl moški, ko je na njegov avtomobil padlo drevo. Na zahodu države je med nevihto umrla tudi ženska, ki se je zdravila v bolnišnici. Blizu Winston-Salema pa je eno osebo na poti v zaklonišče izdalo srce.

Reševalci in potapljači medtem blizu mesta Kinston iščejo voznika, čigar traktor so našli v reki Neuse. Oblasti so sporočile, da je v zveznih državah Severna in Južna Karolina, Alabama, Tennessee in Georgia v nedeljo brez elektrike ostalo več kot 300.000 gospodinjstev.

Največ preglavic so te vremenske razmere sicer povzročale v cestnem prometu. V zvezni državi Virginia so zabeležili okoli 60 prometnih nesreč, v Severni Karolini pa se je njihovo število do ponedeljka zjutraj povzpelo na 672. Nevihta je ohromila tudi letalski promet - v regiji so minuli konec tedna odpovedali več tisoč letov.

Vremenoslovci so voznike opozorili, da je poledica na cestah mogoča tudi danes, v prihodnjih dneh pa napovedujejo otoplitve.