Na avtorjevo dediščino je letos med drugim opozorilo 16 raznolikih dogodkov v ljubljanskem Cankarjevem domu, ki so v 68 ponovitvah privabili okoli 40.000 obiskovalcev, eden najodmevnejših je zagotovo še odprta razstava Ivan Cankar in Evropa. V Mestni knjižnici Ljubljana je bilo letos skoraj 10.000 izposoj Cankarjevih del, kar pomeni skoraj 73-odstotno rast izposoje v primerjavi z minulim letom, za več kot 100 odstotkov se je izposoja Cankarja letos povečala tudi v Mariborski knjižnici.

V ponatisu so izšla nekatera njegova ključna dela, kot so Moje življenje, Podobe iz sanj, Kako sem postal socialist in drugi spisi ter Novo življenje. Strip Ivan Cankar – Podobe iz življenja Blaža Vurnika in Zorana Smiljanića, ena od mnogih knjig o Cankarju, ki so letos izšle, si je na nedavnem knjižnem sejmu prislužil nagrado knjiga leta. Nedavno je bila ustanovljena tudi nova literarna nagrada, imenovana po Cankarju, ki jo bo leta 2020 prvič prejelo najboljše izvirno delo s področja pripovedništva, poezije, dramatike ali esejistike.

Letos sta nastala tudi dva nova filma, Cankar Amirja Muratovića in Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja Dušana Moravca. Obletnica je sicer odmevala tudi prek meja, v Trstu so organizirali Cankarjev filmski maraton, posvečena sta mu bila tudi simpozija v Pragi in Berlinu ter literarno-filmski večer na Dunaju.