Andrej Vombergar je bil pred štirimi meseci z eno nogo že na izhodnih vratih Olimpije, ob koncu jesenskega dela prvenstva pa je z desetimi goli skupaj s soigralcem Rokom Kronavetrom postal prvi strelec lige. Argentinec slovenskih korenin je bil po dveh zadetkih v Novi Gorici po oceni Dnevnikove žirije izbran za najboljšega igralca devetnajstega kroga, v skupnem seštevku pa je še povečal prednost pred zasledovalci. Če bo ostal v klubu, bo v nadaljevanju sezone veljal za udarnega favorita za končno zmagoslavje, saj je samo jeseni zbral 48 točk. Zadnji zmagovalec rubrike Marcos Tavares je za vso minulo sezono prejel štiri točke več.

Ker srbski trenerji z Ilijo Stolico in Aleksandrom Linto na začetku sezone niso želeli niti slišati, da bi Vombergarja postavili v konico napada, je rešitev ob zamenjavi na trenerski klopi hitro našel Safet Hadžić. Ob koncu avgusta ga je na gostovanju v Domžalah uvrstil v začetno enajsterico in zadel v polno. Na koncu se je celo izkazalo, da je Olimpija ob vseh pretresih znotraj kluba uspela vsaj Vombergarja izstreliti med svoje prepoznavne zvezdnike, s katerimi se poistovetijo navijači. Hadžićev naslednik Zoran Barišić ni posegal v odločitev o prvi »deveterici« moštva, kar je Vombergar znal izkoristiti, da je hitro postal eden najbolj vročih napadalcev na prvoligaških igriščih. Ker ima delovne navade v DNK, je bil nagrajen za vztrajnost, kar bi mu morda lahko odprlo vrata članske reprezentance pod vodstvom novega selektorja Matjaža Keka.

V zadnjem krogu jeseni se je Vombergarju najbolj približal Francesco Tahiraj, ki navdušuje v Aluminiju. Tretji je bil Luka Zahović, od katerega spomladi pričakujejo še več. Točke sta osvojila tudi povratnik po dopinškem prekršku Amedej Vetrih (Domžale) in mariborski branilec Saša Ivković.