Avstralec je v nedeljo na priljubljeni igričarski platformi twitch prenašal igranje Fortnita. Na posnetku, ki so ga kasneje delili prek twitterja, se sliši prepir med 26-letnim Avstralcem in njegovo 21-letno partnerico, ki želi da prekine z igranjem. MrDeadMoth se v več minut trajajočem prepiru partnerici večkrat zadere: »Sem rekel, da bom prišel kmalu.« Partnerica z njegovim odgovorom ni zadovoljna in prične vanj metati predmete. Kaj točno, ni razvidno, se pa v nekem trenutku v kadru pojavi tudi kos kartona, ki ga je domnevno vrgla v Avstralca. Ta je tekom prepira vse bolj vznemirjen, nato pa vstane in se umakne s kamere. Sledi zvok udarca in ženski glas, ki pravi: »Pretepač žensk. Udaril si me v obraz.«

Prepir se s tem ne konča, moški pa nato še nekajkrat zapusti kamero, čemur sledijo ženski kriki in kriki otroka. Naposled se usede za računalnik in prekine prenos.

Lokalna policija je medtem moškega zaradi domnevnega fizičnega napada na partnerico že aretirala. S policije so sporočili tudi, da ženska ni utrpela hujših poškodb in da jo je dogodek predvsem pretresel. Potrdili so še, da sta bila v času posnetka v domu dva otroka, stara tri leta in 20 mesecev.